Column L1-radio – maandag 4 december

PaulDolhain2

Nou luister ik eigenlijk nooit naar Radio 538. En gisteren ben ik erachter gekomen waarom ik dat ook alweer niet doe. Twee Dj’s vonden het grappig, om een streaker door de studio te laten hollen tijdens een optreden van de 20-jarige zangeres Maan. (Nee, ik had ook nog nooit van haar gehoord). Het incident gebeurde twee weken geleden al, maar zoals dat meestal gaat met seksuele misdrijven, zoiets gaat eerst de doofpot in. Om het er daarna uit te halen en om het dan pas echt groot nieuws te laten worden.

Maar goed. Je verzint dus als R-A-D-I-O DJ een streaker actie, waarbij het voor de grap redelijk essentieel is dat het gezien wordt. Alleen dát al zou de bedenker van de grap zo een plaats in de gemeenteraad van Brunssum kunnen opleveren. Ik heb laatst gekeken naar de raadsvergadering over de positie van de corrupte Jo Palmen. Met opengevallen mond heb ik gezien, hoe 21 incapabele politici, debatteren als kleine kinderen. Daar was de uitzending van de Rijdende Rechter een heel volwassen verhaal bij. Ineens vraag je je niet meer af waarom Jean Gelissen nu pas de stekker uit Nature World heeft getrokken, maar waarom hij überhaupt zolang met dit circus in gesprek is geweest. Toen ik deze week hoorde dat Utopia ging stoppen, dacht ik heel even dat ze de hele cameraploeg naar Brunssum zouden gaan verplaatsen.

Je mag toch hopen dat ‘Den Haag’ passende maatregelen neemt. Ze of alle 21 ontslaat of ze verplicht DJ bij radio 538 laat worden. Desnoods laten we ze kerstlampjes checken in het Witte Huis. Of we laten ze alle drankjes voorproeven bij de afscheidsborrel van het Joegoslaviëtribunaal. Zo mogen ook de loting verrichten van het WK voetbal, zolang totdat ze het balletje met ‘The Netherlands’ hebben gevonden. Alles, maar geen politiek in ieder geval. Als je tijdens een Brunssumse raadsvergadering een streaker had laten hollen, valt het helemaal niemand op. Iedereen is daarvoor te veel bezig met zijn eigen ego.

Wat me weer brengt bij die radio dj’s van 538. Dat wordt waarschijnlijk weer een dikke sorry en dan gaat er, net als in Brunssum, een heleboel vervuild zand over de handel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s