Column L1-radio – vrijdag 9 maart

PaulDolhain2

Dat Wesley Sneijder nooit meer in Oranje speelt. OK. Dat er een of andere voetballer met de naam Til is geselecteerd voor Oranje. OK. Dat we niet naar het WK voetbal gaan. OK. Alles beter dan wel naar het WK, met een nummer gezongen door Damso. Ik bedoel wij hebben in Nederland extreem slechte rappers rondlopen. Lil’ Kleine, Boef, Ronnie Flex. Ze kregen afgelopen week gewoon een BUMA Award. Daar hoef je dus niet voor te kunnen zingen. Een BUMA award. Het heeft niets te maken met die extreem raar pratende CDA’er. Nee, de award is vernoemd naar de corrupte belangenbehartiger van artiesten. Dat zij prijzen uitreiken is net zo scheef als een bonus uitreiken aan een ING-man. Koekjes van eigen deeg noemen ze dat.

Maar goed… we waren bij rapper Damso. Hij zingt de Rode Duivels moed in met teksten als… en laat ik het, omdat het L1 een nette zender is, even vanuit het superstoere rapperstaaltje vertalen naar gewoon ABN. Komen ze:

‘Ik heb geslachtsgemeenschap met uw mama nadat ik haar heb ingesmeerd met Vicks Vaporub.’

‘De discussie is zo steriel, het doet me denken aan uw ‘muizenvreugd’.’

’Vrouwen pas op als jullie met mijn veel te kleine klokkenspel spelen. Dan word ik super duper gevaarlijk. Dan kan ik jullie de keel oversnijden.’

’Ben je blind geworden van mijn teelvocht in je ogen?’

Tsja… wat zal ik er van zeggen. Laten we ze ‘heel bijzonder’ noemen. Schaamrode Duivels vermoed ik zo. Ik weet niet waar meneer Damso zijn inspiratie vandaan haalt? Maar misschien gaat het wel over Pussy Riot? Misschien moeten we alle andere liedjes ook gaan vertalen en is dit heel normaal in de voetbalmuziek-industrie. Komt Japan met een geile tegenhanger gesponsord door Suitsuply. BUMA award in je zak!

Godzijdank is er morgen weer Rugby. Een heel fijn weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s