Oudejaarsconference Peul Jan in Limburgzaal PLT

Krantje

Peul Jan staat op vrijdag 28 december in Theater Heerlen met de Oudejaarsconference ‘Teken aan de Wand’. Een avondvullend theaterprogramma waarin het afgelopen jaar wordt doorgenomen.  Daarmee komt er na  11 jaar een einde aan een Heerlense traditie: Peul Jan stopt met de Heerlense Oudejaarsconference. “We doen dat eigenlijk met pijn in het hart”, vertelt Paul Dolhain. “Maar we hebben steeds meer het gevoel, dat we hetzelfde riedeltje aan het afspelen zijn. Niet dat er niks gebeurt in Heerlen, sterker nog we hadden op 1 april al een goedgevulde conference kunnen brengen. Maar toch voelt het alsof we steeds hetzelfde brengen.”
Op vrijdag 28 december staan de heren dus niet in Café Pelt maar in de Limburgzaal. “Daar zijn we erg trots op”, vertelt Jan Widdershoven. Het programma heet ‘Teken aan de Wand’. “We gaan iets nieuws doen, maar daarover willen we nog niet te veel verklappen”, lacht hij. “Feit is, dat we dat alleen kunnen brengen in een grote zaal. Ook al omdat de conference nu een half uur langer zal duren.” Heerlen wordt overigens niet geweerd in hun nieuwe conference. “We komen nou eenmaal uit Heerlen, en ons publiek ook. En aangezien er altijd Heerlenaren zijn die landelijk het nieuws halen, en ongetwijfeld zal dat dit jaar ook weer gebeuren, nemen we dat mee. Het uitgangspunt is niet meer alleen Heerlen”,  vult Paul aan.
Tussen oud en nieuw is er dus wel een conference van de heren, alleen niet in hun stamkroeg café Pelt. “Klopt! Toen ik het Frits en Kathinka vertelde, voelde het alsof ik het met ze uitmaakte”, omschrijft Paul het gevoel dat hij erbij had. “Maar ze zijn niet van ons af. We willen volgend jaar iets nieuws gaan brengen. In Pelt. Daarover zijn we nog aan het brainstormen.”
De kaartverkoop van ‘Teken aan de Wand’ gaat op dinsdag 8 mei van start via www.plt.nl. Meer informatie: http://www.pauldolhain.com.
Poster ‘Teken aan de Wand’, (illustratie: Amber Delahaye Illustratie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s