Column L1 – vrijdag 13 april

contact

Ik ben nog nooit zo blij geweest dat het weekend voor de deur staat. Het was een vreselijke week. Ik ben in totaal 5 vrienden verloren. Vijf moraalridders hadden de dappere stap genomen om Facebook te verlaten. Twee daarvan WhatsAppte me vandaag al, om te vragen hoe het met me ging. Twee andere hebben een actiever Instagram-leven dan voorheen. Waarvan er eentje bij een foto met zijn vis postte: “Mijn goudvis zwemt ondersteboven, wat nu? #durftevragen.” Ik heb geantwoord: “Gewoon even Googlen.”

Die vijfde vriend die me verlaten heeft is Arjen Lubach zelf. De man die iedereen aanraadde om van Facebook af te gaan. Niet dat we elkaar persoonlijk kennen, maar goed we waren wel vriendjes op Facebook, en dat terwijl ik zijn tv-programma tenenkrommend klote vind en zijn acteertalent vergelijk met dat van een doorsnee Real Madrid-voetballer.

Ik las trouwens op Facebook dat het onderwijs al twintig jaar in een neerwaartse spiraal zit. Twintig jaar geleden ben ik van school afgegaan. En ik ben nu 40. Juist…. Ik verliet de middelbare school op mijn 20ste. Ik weet niet hoe slecht het onderwijs nu is, maar ik ben in ieder geval niet de maatstaf. Tegenwoordig krijgen ze al een CITO toets in groep 3. Dat hadden wij vroeger niet. Op 11-jarige leeftijd moeten ze nu beslissen wat ze later willen worden. Ik weet dat nu nog steeds niet? Waarom het onderwijs zo slecht is? Misschien omdat ze meer op het Maliveld staan dan voor de klas? Geef ze meer geld potverdomme nog! Ik ga nu direct een FB-event aanmaken: “Red het Onderwijs!”

Wat is er allemaal veranderd in twintig jaar tijd. Twintig jaar geleden had mijn moeder een coupe soleil. Nu heeft Ronaldo er ook een. Twintig jaar geleden kreeg je een raket aanval te horen via Joop van Zijl, nu wordt deze aangekondigd via Twitter. Twintig jaar geleden was er in ieder geval nog geen Facebook en lag je privacy iets minder op straat, althans dat vermoeden we. Twintig jaar terug won Real Madrid de Champions League-finale van Juventus. Sommige dingen veranderen helaas nooit.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s