Column L1-radio – vrijdag 4 mei

Het was een sarcastisch weekje, afgelopen week. Neem nou de Dag van de Arbeid. Deze wordt niet echt gevierd in Nederland. We merken het eigenlijk alleen aan de witte kentekenplaten die de stad opsieren. Goed voor de economie denk ik altijd. Maar sinds wanneer valt de Dag van de Arbeid midden in een vakantie? Terwijl ik pagina’ s vol tikte met saaie teksten, verscheen op mijn tijdlijn de ene na de andere vakantiefoto.

Wel grappig, vakantiefoto’s op Facebook. Die hele privacykwestie, de Arjan Lubachdiscussie, is alweer vergeten, blijkbaar. De grote privacyman van Facebook, Jan Koum, is opgestapt en morgen is het Bevrijdingsdag. Het was een sarcastisch weekje.

Het meest sarcastische was nog wel Real Madrid – Bayern München. Vroeger was het zo dat voetbal een spel was van 11 tegen 11 en dat na 90 minuten de Duitsers wonnen. Dat is verleden tijd. In München hebben ze al drie dagen dodenherdenking. Ze speelden erg goed, zeker over 180 minuten voetbal. Maar op het einde winnen de saaie Madrilenen.

Het zal ze in Sittard allemaal een rotzorg zijn. De stad heeft zo’n feest gehad, ze komt nog steeds bij van de kater. Alle gele en groene ballonnen hangen op de Bergerweg inmiddels halfstok. De persoon die ze heeft opgehangen heeft er nog steeds de kracht niet voor om ze er af te halen. In Kerkrade worden het nog twee spannende weken. Als Roda zich handhaaft, krijgt de eredivisie er twee beladen potjes bij. De beveiligings- en politiekosten zullen de pan uitrijzen om ‘de vrijheid van meningsuitingen’ van de ‘supporters’ onder controle te houden. Die Franse natrap-scheidsrechter, Tony Chapron, is gisteren uitgeroepen tot beste scheidsrechter van Frankrijk. Wellicht kunnen we hem die derby’ s laten fluiten?

Het was een sarcastisch weekje kan ik u vertellen. Duitsers die op de Dag van de Arbeid naar huis worden gestuurd. Dodenherdenking willen verstoren met een lucht-alarm? Mark M. komt vrij door een vormfout. Meneer agent had vergeten verlenging aan te vragen voor meneer agent. Er was genoeg om je druk over te maken.

Vanavond als het weekend begint en als de toastjes op tafel liggen, heb ik eindelijk even rust. Het zijn weliswaar maar twee minuten. Maar ik koester de twee minuten met alles wat ik heb. Ik heb tenslotte vrij. Fijn weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s