Column L1 – vrijdag 18 mei

Gister was de glasbak jarig. Dat apparaat werd 40 jaar. Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met de glasbak. Allereerst is het een nuttig ding. Het afval scheiden in Nederland begon met de glasbak. Wat dat betreft is het een top apparaat. Maar boven mijn glasbak hangt een bordje: niet gebruiken tussen 20.00 uur en 8 uur i.v.m. geluidshinder. Drie keer raden hoe laat mijn glasbak geleegd wordt? 6.30 uur. Luister eens glasbak dat was niet de afspraak.

We zijn even oud vriend. Als kleine uk bracht ik je mijn melkflessen ik gooide cola, champagne- en wijnflessen in je. Alles wat ik te vieren had, hoe klein de reden ook vaak was, ik deelde het met je. Ik heb een vermogen in je geflikkerd. Als ik elk kilootje mee de glasbak in had gegooid was ik een slanke den. Een adonis. Ik heb jou nooit in de steek gelaten. Ondanks dat je veel veranderd bent. Vroeger was je zo mooi geel en groot. Tegenwoordig ben je grauw en de grond ingezakt. De link met Roda is ineens gelegd. In Kerkrade zijn ze 24/7 aan het legen. Als je in Kerkrade Laurel roept verstaat niemand iets en zeker geen Yanny. Het glas klettert daar zo hard dat ze de J niet eens meer horen. Zouden ze nog wel eens terugdenken aan Yannis?

De glasbak. De plek waar ik op zondagmiddag me altijd helemaal mag uitleven. Waar ik ongegeneerd drie dozen leeg gooi en soms niet eens het verschil tussen groene, witte of bruine flessen meer zie. Toen ik gisteren op je verjaardag langskwam rook je net zo muf als The Dude die een verfblik as over zich kreeg leeggestort. Ook The Dude had verjaardag. Alle beelden kwamen weer langs. Ik keek in je gleufje en zag een fles Kip liggen. Ik moest gelijk aan Waylon denken. Eerst verliezen van een vrouw met een baard en nu van een kip. Luister Waylon, je zingt verdomd goed, maar zoek gewoon het juiste podium.

Nadat al mijn flessen kapot gevallen waren. Mijn doos weer geleegd was, dacht ik aan de komende week. Morgen een huwelijk in Engeland, zondag een finale van Oranje -17, dinsdag een tijdrit van Dumoulin. Een lekker lang Pinksterweekend voor de boeg. Ik denk dat ik de komende week wat vaker bij je langskom. Fijn weekend glasbak. Ruud en Kris… Zeg eens eerlijk. Wat horen jullie Yanny of Laurel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s