Column L1-radio – vrijdag 10 augustus

De regen is gevallen. De vreugde uitbarstingen van het volk daalde als dikke druppels neer over social media. Als vluchtelingen die na dagen dobberen het vaste land bereikten. Als Ryanair-reizigers die toch het vliegtuig in mochten op weg naar hun welverdiende vakantie. Als een Amsterdamse huurder die verlost wordt van Van Haga. God wat zijn we blij.

Dat boeren blij zijn, snap ik. Dat mijn armtierige balkonplantje blij is, snap ik. Maar dat wij regendansjes doen? En het mooiste komt nog: veel voetbalclubs zijn er nog niet gerust op. Zij maken zich zorgen over de staat van hun voetbalvelden voor het nieuwe voetbalseizoen. Mag ik heel even lachen? …. Het gerol over het gras, het gemaai op het middenveld en de schwalbes in het strafschopgebied brengen meer schade toe aan het gras dan de droogte ooit voor elkaar zal krijgen. Daarnaast spelen de meeste clubs inmiddels niet op kunstgras?

Voetballers die zich zorgen maken over het gras. De meeste zijn meer bezig met hun lichtgevende schoentjes en het super elegant vieren van een eventueel doelpunt. En waarschijnlijk is hun haarlak medeschuldig aan deze warmte. Denk maar zo: Als je nu een paar geile rollertjes maakt, wordt je broekje niet vies.

Ja natuurlijk is het fijn dat het weer is afgekoeld en natuurlijk ben ik blij dat ik de spijkerbroek die ik in mei kocht nu eindelijk eens kan aantrekken. Maar als in september de Limburgse druiven wordt geoogst en u een overheerlijk glas Côte du Limbourg tot u neemt, bedenk dan goed, dat alles, maar dan ook alles in dat wijnglas te danken was aan die fantastisch mooie, verrukkelijk lekkere, stralend warme, prachtige zomer van 2018. Al weet ik zeker dat deze nóg beter zal smaken als het nog een paar weekjes lekker zomers blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s