Column L1-radio, vrijdag 14 september

Terwijl de volgende omstreden VVD’er de politieke arena wordt binnengereden, kwamen Maurice de Hond en zijn vriendjes met nieuwe peilingen. Resultaat: VVD veruit de grootste. Ik snap nou waarom die Rutte altijd lacht. Hij doet het er gewoon om. Hoe bonter VVD’ers het maken, hoe groter de voorsprong op de andere partijen wordt. Wellicht dat Pechtold daarom dacht: ‘laat ik eens een dubieus appartementje in Scheveningen aannemen om daar een mysterieuze buitenechtelijke relatie te starten met een collega’. Resultaat voor D66: min zeven zetels.

Je moet het vak wel verstaan Pechtold. Misschien was het allemaal wat veel. Je eigen referendum ten gronde richten, een tweeling poppen en als een ING-bankier een appartementje betrekken. Curaçao accepteerde deze week excuses van Blok, dat zie ik Anne Lok nog niet zo snel doen. Blok kroop door het oog van de orkaan. Harbers streek op het allerlaatste moment over zijn tere hartje. Dat is fingerspitzengefühl. Alexander kijkt iets te veel Pussy Riot-filmpjes, dan slaat het door. Misschien is hij wel vergiftigd met het VVD-virus tijdens een coalitiebespreking? Je raakt immers besmet met wie je omgaat.

Wat zouden Blok en Harbers eigenlijk vinden van ons nieuwe exportproduct Glennis Grace? Ze blaast als Florence de hele jury weg. Dinsdag staat ze in de finale en iedereen vraagt zich af wat ze gaat zingen. Whitney Houston? I’m every woman zou toepasselijk zijn.

Toch wil ik deze week heel even stil staan bij een ander Nederlands exportproduct: Lotte Wolf. Ze overleed deze week plots op 32-jarige leeftijd. De vinoloog had zoveel passie voor haar vak, dat ik al dorst kreeg als ik haar zag. ‘A touch of Dutch’ heette haar eigen wijn. De gedreven Lotte ging altijd voor haar doel en helaas is ze veel te vroeg gestorven. Proost… op jou Lotte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s