Column L1-radio – vrijdag 12 oktober

De voetbalwereld maakt zich druk over Ronaldo. Zou de eerste voetbal-metoo daar zijn? Het is natuurlijk allemaal nog wat onduidelijk, want de VAR is er nog niet over heen geweest. Het videosysteem dat iedere analyticus overbodig maakt, werkt echter nog niet naar behoren, de analytici bestaan nog. Stel je voor dat er daadwerkelijk beelden opduiken van deze vermeende verkrachting. Ik ben benieuwd of Ronaldo direct na de daad richting de hoek van de slaapkamer rent en daar wijdbeens zijn vaste ‘scoormove’ uitvoert.

Ik kan er allemaal niet van wakker liggen. Zolang de waarheid maar boven de dekens komt en het recht zegeviert. Ik klink nu net als een oprechte politicus. Of is dat een contradictie? Het is in ieder geval stoelendans in politiek Nederland. Pechtold is vertrokken, Jetten komt. Timmerfrans wil hoger op en Tang maakt plaats. En het stoeltje van Thieme is leeg. Ze is ziek, maar vertelt niet wat ze heeft. Dat hoeft ook niet, dat is een privézaak. Maar ik fantaseer dan toch stiekem over een voedselvergiftiging door een bedorven courgette, waardoor ze nu een verplichte ophokplicht heeft. Van hieruit, mijn oprechte beterschap.

Nog even terugkomend op Frans Timmermans. De man kiest zijn Heerlense stamkroeg als locatie om het  nieuws wereldkundig te maken. Ik mag dat wel. Don’t forget your roots! Weet waar je vandaan komt. En dan mag je het misschien niet eens zijn met zijn standpunten. Die boodschap moet iedere Limburger toch kunnen waarderen? Toch kreeg de man een hoop bagger over zich heen. De meest grove taal werd er onder de Facebookberichten gedumpt.

De gespierde lafaards gingen helemaal los. Landverrader. Dikzak. Baardaap. Dit zijn slecht drie gecensureerde en inmiddels goed geschreven aantijgingen, maar ze maken me kwaad. Ik zeg dit niet als krukgenoot van Frans of als sentimentele Heerlenaar en meld dit sowieso als politiek partijloos persoon. Maar waar is het fatsoen gebleven? Je mag best politiek incorrect zijn, dat heeft  de Luizenmoeder ons getoond. Maar kijk eens verder dan je neus lang is. Ga eens ‘five days inside’ en laat dat laffe ongefundeerde commentaar lekker voor je. We krijgen nog een Zwartepieten discussie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s