De Corona-column

87182144-58a7-11ea-a86c-674b3efb5ef2_web_scale_0.0791747_0.0791747__

Het coronavirus werd in Nederland voor het eerst vastgesteld bij een 56-jarige carnavalist uit Loon op Zand. Ik stond perplex. Allereerst omdat ze dat gehos in boerenkiel nog steeds carnaval noemen. Maar daarnaast vanwege de hele heisa eromheen.

Nou voelen de meeste mensen zich na een paar dagen carnaval alsof ze een coronavirus te pakken hebben, maar deze man wist het zeker. Hij had hoofdpijn, stond wat trillend op zijn benen en had een droge mond. Dat klinkt als iets te veel Corona.

Zijn vrouw moet zich overigens ook behoorlijk klote voelen, aangezien nog vier vrouwelijke carnavalisten uit Loon op Zand zijn getest, maar zij zelf niet. De man heeft goed gevierd zullen we maar zeggen.

Toch richt de coronaheisa inmiddels wel flink wat schade aan. In Wijnandsrade werd de optocht eerst afgelast vanwege de storm en nu vanwege een storm in een glas water. Ik krijg medelijden met de prins. Ik stel voor dat we mensen waarvan we ook maar het geringste vermoeden hebben dat ze symptomen van het virus vertonen in volledige quarantaine plaatsen.

Laten we beginnen met André Hazes junior. Voor Monique zal het geen donder uitmaken, als de gast ergens een tijdje bloed heeft lopen prikken kan hij toch weer thuiskomen.

Verder lijkt het me ook verstandig om Ryan Babel een tijdje af te zonderen. Niet alleen vanwege dat haar, maar ook omdat hij het virus aanstelleritis van de Getafespeler, wiens naam ik mijn strot niet uit krijg, wel heel snel tot zich nam. In de selectie zal hij hoogstwaarschijnlijk ook niet gemist worden.

Ik wens u allen in ieder geval een virusvrije periode toe. Probeer het in ieder geval positief te zien. Er zullen op dit moment een heleboel mensen zijn die wat vaker hun handen wassen dan ze gewend zijn. En de mensen die normaal hun neus in de openlucht leegblaffen doen dat nu in hun eigen elleboog. Kortom: als we ons allemaal strikt aan de hierboven gestelde criteria houden kan het wel eens een hele mooie lente gaan worden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s