‘Fuck up van Moeder Natuur’

beautiful blue sky with bright sun

Normaal werk ik in een niesende kantoortuin waar, als er ook maar één zonnestraal binnendringt, de automatische zonwering naar beneden gaat. In een gewone werkweek rijd ik gemiddeld 700 kilometer met mijn dieseltje. Meestal als ik weer eens te laat thuis kom van het werk heb ik totaal geen zin meer om nog te gaan sporten. Nou regent het ook meestal en gebruik ik dat als excuus.

Maar alles is anders nu. Er heerst een coronacrisis en ik word gedwongen thuis te werken, iets waar ik overigens helemaal achtersta.

Wat schetst mijn verbazing echter. Mijn auto staat al drie dagen stil en omdat ik er af en toe uit moet van mezelf, beweeg ik meer dan normaal. Buiten lijkt het inmiddels lente en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de altijd drukbezette parkeerplaatsen voor de deur helemaal leeg zijn. En wat te denken van mijn huidige ‘kantoortuin’, de krokussen staan al.

“Het is gewoon een dikke fuck up van Moeder Natuur”, zei mijn allerliefste vriendinnetje vandaag tegen me. En ik begin er steeds meer in te geloven. In China schijnen voor het eerst vogels weer te tjilpen en kunnen de mensen ze ook zien zitten in de bomen. Weg smog. Aangezien de vliegtuigen massaal aan de grond blijven staan, zijn de gemaakte afspraken van Parijs ineens ook weer haalbaar. Hoe zou het nu eigenlijk met Greta zijn?

Natuurlijk is er op dit moment een crisis gaande. Vermoedelijk vallen er bedrijven om, gaan er mensen dood en zal het veel van ons vergen om straks, als alles voorbij is, weer ‘gewoon’ door te gaan. Maar toch, laten we de positiviteit niet verliezen. De zon lacht ons aan, ten teken dat ze stiekem een beetje blij wordt.

Een gedachte over “‘Fuck up van Moeder Natuur’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s