Column RTV Parkstad Wakker worden met Marco – 12 januari

Al de gehele coronaperiode hoor ik mensen tegen elkaar zeggen: ‘Het zijn rare tijden’ of… ‘Het zijn vreemde tijden’. En sinds afgelopen week moet ik ze helemaal gelijk geven.

Geert Wilders die in de Tweede Kamer staat te schreeuwen dat hij met spoed een spuitje wil hebben. Ik had NOOIT gedacht het ooit nog te zullen meemaken. De enige man in Nederland waarvan ik al jaren het idee heb dat de kappers gesloten zijn, vraagt vrijwillig om een spuitje. Ik verwacht dat de Appie straks Wappies bij de bonuspunten cadeau geeft.

Afgelopen week zijn de eerste vaccinatieshots gezet. Volgens de gebleekte Bassie duurde het allemaal te lang. Veel andere politici sloten zich aan bij deze kritiek en Hugo de Jonge bood dan ook zijn welgemeende excuses aan. Want zo doen ze dat in dit kabinet: als er foutjes worden gemaakt zeggen ze keurig ‘sorry’ en dan gaan ze weer over tot de orde van de dag. En de oppositie ook, ondanks dat het verkiezingstijd is. Maar wat blijkt uit de cijfertjes: we hebben België en Frankrijk al lang ingehaald met vaccineren, ondanks dat zij al drie weken aan de gang zijn. Een goede administratie blijkt dus wel degelijk van belang.

Het zijn nare en vreemde tijden. Zo ook aan de andere kant van de oceaan waar een andere gebleekte clown, mét oranje schmink, er nog een groter potje van maakt. Zijn aanhangers hingen in de muren van Capitol Hill. Dat zouden de Mexicanen eens moeten doen. Het was de overtreffende trap van gênant en ze beklommen deze dan ook met verve. Het kwam Trump te staan op een verbod op Twitter, Facebook en Instagram. En als Mark Zuckerberg en Jack Dorsey gaan ingrijpen… Nou, nou, nou, dan moet je het wel heel bont gemaakt hebben.

Het zijn nare en vreemde tijden mensen. Amalia vroeg dit weekend aan haar ouders waarom Floor en Mees wel in Oostenrijk mochten verblijven, terwijl hun huisje in Lech het de komende periode zonder de prinsesjes moet doen. Waarop Koning Willem antwoordde: “Ik ga niet nog een keer sorry zeggen. Ik ben wel gek, maar geen Rutte.”

Toch zou ik tegen alle Wappies willen zeggen: doe eens gek en neem een spuitje. De wonderen zijn namelijk de wereld niet uit, het coronavirus straks hopelijk wel. Hoe eerder de kroegen weer opengaan. Want mijn lieve hemel, wat heb ik zin in een glas vers getapt bier. Zelfs nu in de vroege ochtend. Sorry. Ik kan het niet helpen.

Een gedachte over “Column RTV Parkstad Wakker worden met Marco – 12 januari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s