Column RTV Parkstad Wakker worden met Marco – 9 februari

Afgelopen weekend heb ik mijn boekhouding gedaan en enkele facturen betaald. En ik moet zeggen, sinds ik tel als Hugo de Jonge houd ik wel geld over aan het eind van de maand. Ineens snap ik waarom de scholen weer open moeten: laat de jeugd niet nog meer leerachterstand oplopen. In de toekomst geen Hugo de tsjonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge Jonges meer.

Volgens Hugo is Nederland later begonnen met vaccineren omdat juist de administratie op orde moest zijn. Ik weet het niet helemaal zeker, maar het lijkt er op dat we al begonnen zijn! Is dat systeem overgenomen van Ajax? Daar klopt de boekhouding ineens ook niet meer. Voorin heeft de aanstaand landskampioen plots een illegale rondlopen wegens een administratieve fout. Overigens loopt op links een messentrekker rond, op doel staat een man die verslaafd is aan de plaspillen van zijn vrouw en ook de zaak Nouri is nog niet afgehandeld. Iets met cijfertjes.

Nou schijnt Ajax het boekhoudsysteem weer te hebben overgenomen van het KNMI. Onze weervoorspellers hadden de avondklok met een paar uurtjes vervroegd door code rood af te kondigen. Maar toen ik zondagochtend de gordijnen opentrok, keek ik tegen dezelfde slecht onderhouden tuin aan als normaal. Sneeuw? Niet één lullige vlokje. Een grote teleurstelling was het en als we iets niet kunnen gebruiken in deze deprimerende tijd, dan zijn het nog meer teleurstellingen. Nou had de rest van het land wel sneeuwpret en lege schappen, dus Hugo kon opgelucht ademhalen, meneer had namelijk hoogstpersoonlijk alle teststraten laten sluiten, aangezien de Hel van ’63 er aan zat te komen. Volgens berekeningen van Hugo zijn er nu acht spuiten minder gezet dan gepland. Volgens berekeningen van de oppositie heeft Bulgarije ons inmiddels ingehaald. 

De verkiezingstijd is namelijk aangebroken. Dat betekent dat Wopke Hoekstra bekendmaakt dat de scholen weer open gaan, Arie Slob ineens ook persconferenties mag geven en adviezen van het ooit zo almachtige OMT in de wind worden geslagen. Corona is verkiezingsmateriaal geworden en de te varen koers wordt nu nog onoverzichtelijker dan-ie al was.

Want hoe zit het eigenlijk met de groepsimmuniteit? Is het niet verstandig als we alle gezonde mensen de komende maanden eens samen zetten op een terrein? Als proef. Bij binnenkomst een verplicht testje. Twee weken in verplichte quarantaine door ze te laten bivakkeren op bijvoorbeeld een camping. Om de horeca te steunen, plaatsen we er wat barretjes en foodtrucks bij. Hier en daar wat bandjes en dj’s om de cultuur weer op gang te helpen. Misschien wat kappers erbij, want hey, die zitten ook met de handen in het haar. Laten we zeggen dat we starten met een proef van 70.000 man in Landgraaf. Mogen er ook 90.000 zijn hoor. Paar meer of minder maakt niet uit. Toch Hugo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s