Column RTV Parkstad Wakker worden met Marco – 23 februari

Het is lente! De zonnestralen dalen weer op ons neer, in Meerssen valt er overigens nog wel meer naar beneden, maar het goede weer is een letterlijk lichtpuntje dat we wel even kunnen gebruiken. Lichtpuntjes waar we ons aankunnen vasthouden, want er staat ons weer van alles te wachten. De verkiezingen komen er aan en dat betekent dat het zoeken is op de televisie om een zender te vinden waar even niet gaat over politiek wordt gesproken.

Godzijdank kunnen we naar buiten en mogen de kinderen weer naar school. Na maandenlange thuiscolleges, mocht de jongste jeugd al even een weekje naar school, maar dat was ze zo heftig bevallen, dat ze afgelopen week alweer toe waren aan een week vakantie. De jonge scholieren zijn niet de eersten aan wie wat vrijheden worden teruggegeven. Afgelopen weekend was er ook een test met vijfhonderd bezoekers in het Beatrix Theater in Utrecht. Aan alles was gedacht. Zo werden toeschouwers in groepen verdeeld, had iedere ‘bubbel’ een eigen ingang en toiletruimte, zat een deel met mondkapjes op en anderen achter een spatscherm en werd een deel van de bezoekers van tevoren getest. Aan alles was gedacht, alleen moet de test vermoedelijk over, omdat er verdomd weinig viel te lachen. Alleen Guido Weijers lachte zich scheel om zijn eigen grappen.

Vanavond is er een nieuwe persco en dan horen we of er voor die andere 17 miljoen mensen misschien iets meer mogelijk is. Het wordt tijd. De geur van de eerste walmende barbecues maakt me zo lekker, dat ik verlang naar een terras. Thuis is het namelijk pure ellende. Vrijdagmiddag kwam ik na een lange werkdag thuis en pakte een fles bier uit de krat: lauw! Mijn krat pils staat al weken buiten, maar doordat de temperatuur plots 30 graden steeg had ik een lauwe keil aan mijn mond staan.

Het verlangen naar de kastelein is nog nooit zo groot geweest. Ik wil weer ouderwets het terras op, doorhalen met mijn vrienden en lachen om grappen. Want thuis ben ik inmiddels door alle lachfilms en voorstellingen van cabaretiers heen. Straks moet ik nog Guido Weijers gaan kijken. Help!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s