Column RTV Parkstad Wakker worden met Marco – 6 april

De sluiting van de kroegen heeft nu ook de politiek opgebroken. Waar bij de een Korsakov inmiddels vormen van Alzheimer begint aan te nemen, heeft de ander last van afkickverschijnselen die zich uitten in het verkondigen van totale lariekoek.

Het kon geen toeval zijn dat Witte Donderdag het decor moest zijn voor de meest gênante dag uit de geschiedenis van de Tweede Kamer. Terwijl in Roermond Jezus zijn jaarlijkse lijdensweg onderging, was het in Den Haag Mark Rutte die zijn vergeetachtigheid ten toon spreidde. En waar Judas in Roermond werd gespeeld door een oud-Mol, ontpopte in de Hofstad Jesse Klaver zich tot bekeerder. In het gesprek met de verkenners wilde hij nog bijna zijn moeder verkopen om mee te mogen regeren, maar plots rook hij bloed en werd zo de grootste tegenstander van Rutte. Het mocht niet zo zijn, want de ‘herrijzenis’ van Mark vond nog voor Pasen plaats.

We zouden bijna vergeten waar het nog eens over ging. Een briefje waarop stond geschreven ‘Pieter Omzigt functie elders’. Niemand die het overigens had over waarom Ollongren in een auto met chauffeur stapte, terwijl je na een positieve test eigenlijk geen contact meer mag hebben met anderen. Of dat ze met het pokkenweer en gure temperaturen haar jas niet dicht deed.

Niets van dat. Waar ging het nog eens over? Oh ja, over dat briefje. Nog voor bekend was wie dat briefje had geschreven was de dader al veroordeeld. Iets waar Wilders eerder een rechter voor wraakte en Baudet ook de pest aan heeft. U herinnert het wellicht nog wel. Baudet is die man die zich niets meer kon herinneren van zijn antisemitische uitspraken. En nog voor er ook maar één verkenner gesproken had, gingen Miss Marple Marijnissen, Jessica Fletcher Ploumen en Colombo Klaver op zoek naar de waarheid, terwijl ze de hoofdschuldige allang hadden opgeknoopt.

Natuurlijk Rutte heeft al eerder sorry gezegd en hij deed het nu weer. De spreekwoordelijke druppel, ik snap het ook. Redenen zat voor hem om op te stappen, maar woorden bewust anders blijven interpreteren en aan de lopende band insinuaties maken staat voor mij gelijk aan liegen. Ik moest er van cockhalzen, met cock.

Aan alle kanten wordt nu gebeukt op de deur van Rutte. Zelfs de Christen Unie vond dit Paasverhaal  te ver gaan en ook de burgemeesters van de vier grote steden: GroenLinks, PvdA, PvdA en hey wat gek een VVD’er, willen de terrassen open maken. Het maakt het er voor Rutte allemaal niet makkelijker op. Maar goed: witte rook voor de horeca! Daar doe ik het voor. Misschien dat ze de voorzitter van het MKB Nederland maar moeten benoemen als nieuwe verkenner, want als er een groep is die inmiddels ver genoeg van de politiek is komen te staan, dan zijn het de middenstanders wel.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s