Column RTV Parkstad Wakker worden met Marco – dinsdag 20 april

Voetballers durven steeds minder uitbundig te juichen valt me op. Waar ze vroeger als een kip zonder kop met het shirt over hun hoofd alle kanten van het veld oprenden om maar te laten zien dat het ze gelukt was om een bal in een netje te schieten, laten ze dat tegenwoordig achterwege. Ik denk dat ik wel weet waarom: ze dragen tegenwoordig bh’tjes onder hun tenue valt me op.

Heeft u het ook gezien? Van die topjes waarmee je je dochter nog niet het strand van Domburg opstuurt. Ze schijnen allerlei gezondheidsdingen te meten, maar boeeiiiuuhhh…. Het ziet voor de anderhalve meter niet uit. Ik denk dat als de nieuwe vriendin van Marco Borsato zo’n ding aanschaft, hij er niet overheen klimt. En dat zegt genoeg mensen. Het is wellicht dé remedie om Borsato en collega-rond-neuker Hazes, uit de slaapkamer te houden.

Vroeger liep ik ook wel eens met een shirt over mijn hoofd, maar dat was meestal met Pinkpop als de combinatie van alcohol en zon me even te veel werd. Ondanks dat Jan Smeets regelmatig riep dat we ons moesten insmeren deed ik dat lekker niet. Maar goed, dat hilarische tafereel gaat zich dit jaar ook niet voordoen. Waarom? Omdat de kalender van De Jonge weer eens kapot is. Hij roept dan wel steeds dat we gaan versoepelen, maar als het moment daar is haalt hij er weer een streep door.

De routekaart met uitzicht op beter, is inmiddels een puzzelkaart geworden waar zelfs Hans Kazan niets meer van snapt. Pinkpop is weer afgelast. ParkCity Live gaat dit jaar niet door. De terrassen zijn nog dicht. Maar is dat reden om bij de pakken neer te gaan zitten? Om de moed te laten zakken? Om huilend met een shirt over je kop moedeloos door het huis te gaan rennen? Jazeker!

Ik zag mezelf al met 13 pils en een bruine fruitschaal op het terras zitten. Ik lag in gedachten al hagelvol in het gras in Landgraaf ‘te genieten’ van een artiest die anderen supercool vinden. Maar niks van dat. Weer niet! Ik heb voor de zekerheid een nieuwe kalender gekocht, maar 2021 blijkt toch echt evenveel dagen te hebben als op mijn oude kalender. Hey, Haagse Harries! Noem dan gewoon geen data! Ik ben Leontien Ruiters niet. Dat zij de cursus omgaan met teleurstellingen keer op keer tot een goed einde brengt, wil niet zeggen dat mij dat ook lukt.

Misschien ligt het ook wel aan mij hoor, soms snap ik het namelijk ook allemaal niet meer. Worden er eindelijk weer eens evenementen georganiseerd, de zogeheten ‘testevenementen’ die de officiële goedkeuring van Hugo en co wegdragen, en dan zijn er mensen die petities starten om ze te laten afgelasten. Zo schiet het natuurlijk ook allemaal niet op. Misschien zijn de ondertekenaars wel jaloers omdat ze er zelf niet bij mogen zijn? Ik zou er in ieder geval voor tekenen om weer eens bij een evenement aanwezig te zijn. Sterker nog, ik zou er zelfs zo’n achterlijk voetbal bh’tje voor dragen. Onder mijn T-shirt dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s