Column RTV Parkstad – Wakker worden met Marco – 13 juli

“Er is een wolk voor de zon geschoven.” En dan heb ik het niet over het noodweer dat de afgelopen weken voor overstromingen zorgde. Nee, met deze woorden kondigden Rutte en De Jonge nieuwe maatregelen aan. Maatregelen die er voor zorgen dat eigenlijk alles gewoon verder gaat, behalve dan dat de horeca-, cultuur-, en evenementensector weer eens de nek wordt omgedraaid. Snapt u het nog? Ik ben het kwijt.

Zou het misschien kunnen zijn dat Mark en Hugo die wolk zelf voor de zon hebben geblazen? Dat de gigantische stijging van coronabesmettingen voortkomt uit het feit dat jongeren zich massaal moeten testen om toegang te krijgen tot allerlei evenementen, terwijl aan de achterkant nog niet alles in orde was? Of willen ze zelf heel graag met vakantie? Ik begrijp er in ieder geval weinig van.

Net als van de bedreigingen aan het adres van RTL Boulevard. Daar hangen donderwolken boven de studio. Afgelopen week werd Peter R de Vries neergeschoten. Er schoten ontelbaar veel vragen door mijn hoofd. Bijvoorbeeld: welke idioot gaat filmpjes maken van iemand die roerloos op straat ligt in een plas bloed? Een telefoon is om mee te bellen. 112 heeft maar 3 cijfers! Als dat al niet lukt… geef je dan alsjeblieft op voor Ik geloof in Mij. Neem een krokodil als huisdier. Vraag aan Jeff Bezos of hij je volgende week even afzet in de dampkring. Word Engelse voetbalsupporter, maar neem geen deel meer aan deze samenleving.

Net als dat ik ook niet begrijp dat een paar dagen later de redactie van het roddelprogramma RTL Boulevard wordt bedreigd. Ik vind het ook een klote-programma, maar om nou met een raketwerper richting het Leidseplein te gaan?

Laten we het over vrolijkere dingen hebben: Godzijdank is het EK voetbal afgelopen. Het slechtste toernooi ooit. Met een finale die al even saai was. Wie verzint het om een EK finale op zondagavond om 21.00 uur uit te zenden? Wil de UEFA met dat tijdstip zeker weten dat alle kinderen in bed liggen?

Ging er dan helemaal niks goed afgelopen week? Nee! Demi Sec stopt er mee. Althans dat denken ze zelf. Takkie, Freddie en Klets stoppen weliswaar met optreden, maar nummers als Oh Temara, Insjudde en Op ut Tantvleesj zullen tot in de eeuwigheid uit de speakers blijven knallen. De mannen hebben in Parkstad en ver daarbuiten een cultstatus verworven met hun meesterlijke teksten, markante smoelen en woordspelingen waar Frits Spits een apart programma aan zou kunnen wijden. Nooit zal er een wolk voor jullie zon komen te hangen, en mocht dat per ongeluk toch het geval zijn, dan is dat alleen maar omdat wij er allemaal met onze kop inhangen. Auw Hoer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s