Column Wakker Worden Met Marco RTV Parkstad – 7 september

Het nieuwe televisieseizoen is op ons afgevuurd. Dat betekent concreet dat alle BN’ers zijn gehusseld en in een ander programma zijn geflikkerd. Veelal programma’s die eigenlijk allemaal spin-offs zijn van elkaar en de BN’ers die buiten de boot zijn gevallen, mogen een talkshow presenteren, waardoor inmiddels de Tweede Talkshowoorlog is losgebarsten. Zo gênant, dat zelfs de kaftan van de Taliban er van afzakt.

Dat de zon plots is gaan schijnen heeft er puur mee te maken dat zelfs moeder natuur niet wil dat we binnen achter het scherm kruipen. Ik verwacht ieder moment toeterende boeren met gierwagens achter hun trekker op het Mediapark. Al is het alleen al omdat de boeren tegenwoordig overal tegen demonstreren. Als zelfs Ryanne van Dorst, die nu blijkbaar Raven van Dorst heet, een combinatie van De Beste Zangers en Boer zoekt Vrouw mag presenteren, dan kan ik me heel goed afvragen dat Peter R. de Vries nu denkt: ‘Blij dat ik dit allemaal niet meer hoef mee te maken.’

Toch is er ook een lichtpuntje te bespeuren. Al moest ik goed zoeken. Geraldine Kemper, Natasja Froger en Rick Brandsteder gaan in het baggerprogramma Five Days Inside instellingen bezoeken om daar vijf dagen te verblijven. Maakt u zich geen zorgen, ik heb al geregeld dat als de poort achter ze dichtgaat, deze nooit meer wordt geopend. Dat was dan het enige lichtpuntje. Voor degene die met het idee kwam de drie presentatoren samen te brengen is eveneens een kamer gereserveerd.

Is er dan helemaal niks leuks meer op televisie. Soms. Zoals afgelopen zondag de GP van Zandvoort. Ook daar stonden weer boeren te protesteren, maar ik hield me vooral bezig met de race zelf. Het mag overigens een klein wonder heten dat er in Zandvoort niemand overreden is. Wat een gigantische drukte en ik vond het heerlijk om te zien. Misschien wordt Hugo nu wel overreden iets aan de situatie te doen.

Want als er een conclusie kan worden getrokken, dan is het wel dat de televisie wat vaker uit kan. Een bezoek aan een theater, concert, discotheek of evenement is nu noodzakelijker dan ooit. We gaan massaal naar de klote als er niet snel wordt ingegrepen. Zelfs de radio aanzetten is tegenwoordig namelijk ook al een risico, want Abba heeft een nieuw album uit. Ik weet niet wat ze bezield heeft, maar blijkbaar zijn Agnetha, Benny, Björn en die andere er ook niet heel erg blij mee. Als je hologrammen laat opdraven om je liedjes te laten promoten, zal het waarschijnlijk weinig soeps zijn.

Kortom Hugo ik smeek je: gooi de handel open, ik kan het echt niet meer aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s