Column RTV Parkstad Wakker worden met Marco – 5 oktober 2021

Ik vraag me oprecht af of de scriptschrijvers van Goede Tijden Slechte Tijden ook politiek Nederland voorzien van tekst. Wat is dit voor een belachelijke vertoning. De paralellen tussen de Haagse Politiek en GTST zijn oneindig. Wat zich in Meerdijk afspeelt, doet Den Haag dunnetjes met twee vingers in de neus over en zo nu en dan gaan de hoofdrolspelers zelfs nog een stapje verder.

Neem bijvoorbeeld Linda, u weet wel die van Arnie en Rien. Zij wordt op het Binnenhof gespeeld door Sigrid Kaag. Waar Linda meermaals de serie is uitgeschreven, blijft ook Kaag steeds terugkeren. Je kunt je afvragen of ze in Den Haag niet wat overdrijven. Hoe vaak moet je wel niet iemand wegsturen? Is dit het ‘nieuwe leiderschap’ waar ze het altijd over heeft? Als klap op de vuurpijl beschuldigt Linda meneer Daniel, alias Remkes, ook nog van drankmisbruik. Joehoe… blondie… door wie denk je dat die man naar de fles is gaan grijpen? Hij heeft ademnood.

En wat te denken van Laura Alberts, alias Mona Keijzer. Zij wordt weggestuurd omdat ze het niet eens is met de regeltjes. Regeltjes van mensen die één keer minder zijn opgestapt dan zij. Dat dan weer wel. Erg verwarrend allemaal, zeker ook omdat het restaurant van Rob Fruithof niet open mag, terwijl café De Koning en de Rozenboom in Meerdijk wel gewoon open mogen blijven.

Dan is er ook nog demissionair minister-president Frits van Houten die wordt bedreigd door een oud-PVV’er die zich heeft bekeerd tot de Islam en aanhanger is van de Taliban. Ik kan me voorstellen dat ze zich hebben rotgelachen achter de schermen vanwege deze plotwending.

Ondertussen verschijnen alle hoofdrolspelers ook nog doodleuk in andere televisieprogramma’s om aan te geven dat het echt niet aan hen ligt dat de formatie zo lang duurt. Zo vertelde Groen Links partijleider Peter Kelder, die stiekem het nest induikt met Martine Hafkamp, tegen Johnny de Mol dat hij niet meer in zijn eikeltjespyama slaapt. Hey lulhannes! We noemen het geen eikeltjespyama vanwege de print, maar vanwege de persoon die hem draagt!

De kijkcijfers voor de Meerdijkse soap kelderen al jaren, net als het vertrouwen in de politiek het dieptepunt heeft bereikt. Op provinciaal niveau lijkt de storm inmiddels te zijn gaan liggen, althans zo probeert men ons voor te houden. Emile Roemer moet het kwakkelende schip langs de goudkust van Maastricht onderweg naar morgen loodsen.

Voor mensen die denken dat regionale politiek er niet toe doet: een stem in maart lijkt belangrijker dan ooit. Steeds meer taken heeft de overheid al richting de gemeenten geduwd, stel je voor dat ze er dat ook nog bij zouden krijgen in Meerdijk. Daar komen ze niet verder dan door te gaan op oude voet, iets dat ze juist beloofd hadden niet meer te doen. En dat maakte Myriam van der Pol, ook wel staatssecretaris Van Huffelen genoemd, weer pijnlijk duidelijk: de afhandeling van de toeslagenaffaire gaat nog langer duren.

U hoort het. Red u zelf en ga stemmen in maart. Ik heb meer vertrouwen in de plaatselijke Arnies.

Een gedachte over “Column RTV Parkstad Wakker worden met Marco – 5 oktober 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s