Boek 50 jaar NOR in de maak

Een halve eeuw alternatieve jongerencultuur in Heerlen. Een halve eeuw reuring in de stad.

Poppodium de Nieuwe Nor vierde in 2019 haar 50-jarig bestaan. Samen met Marcel van der Heyden ben ik daarom op het idee gekomen om hierover een boek te maken. Corona zorgde voor wat vertraging, maar nu gaat het er toch écht komen! Een monument van een poppodium, dat zo veel meer was en is dan zomaar een poppodium, verdient een monument van een boek. Niet zomaar een boek met wat herinneringen en anekdotes, maar een limited edition, beeld-gedreven tijdsdocument, dat de geest, rol, plek en muzikale betekenis van de oude en Nieuwe Nor recht aan doet. Een met veel zorg samen-gesteld boek van hoge kwaliteit, met nooit eerder getoond beeldmateriaal, anekdotes en (sterke) verhalen, geschreven door kenners en betrokkenen van dit iconische poppodium.

Centraal in het boek staan de betekenis voor de lokale en regionale popscene, de rol van de Nor en de Nieuwe Nor in het sociale en culturele leven van de stad Heerlen én de wisselende locaties in het centrum van de stad.

Het boek wordt gedragen door beeldmateriaal uit het rijke archief van de Nor en Nieuwe Nor, waartoe duizenden foto’s behoren, gemaakt door gerenommeerde fotografen. Deze beelden vormen de leidraad voor het boek. Ze worden ondersteund door verhalen, krantenartikelen van De Limburger en ook herinneringen van bands, muzikanten, organisatoren, oud-medewerkers en vrijwilligers, beleidsbepalers stadsfiguren en andere relevante betrokkenen.

Specificaties Jubileumboek 5O jaar NOR:
22 x 27 cm / 180 pags / 2022

Schrijf je nu in voor de speciale voorintekenprijs van €39,95 via www.nieuwenor.nl/50jaarnor. We houden je per e-mail op de hoogte over de  beschikbaarheid en presentatie van het boek. 

5O jaar NOR verschijnt in 2023.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s