And’re Hazes Live

Treed jij nog steeds op als André Hazes? Regelmatig komt die vraag voorbij, meestal gevolgd door de vraag of ik ook solo optreed of alleen met een band?

Sinds het overlijden van André Hazes op 23 september 2004 stap ik regelmatig de bühne op als And’ré Hazes. Het begon ooit als sketch in he theaterprogramma Debuut, dat ik met Jan Widdershoven speelde in Theater Lexor in Heerlen. Voorafgaand aan dat programma, kwamen we er tijdens een repetitie achter dat we 10 minuten te kort kwamen voor een volwaardige show van 1,5 uur en dus moest er iets verzonnen worden. We boekten een huisje in het Belgische plaatsje Malmedy en begonnen wat ideeën op papier te zetten, maar er kwam niks, tot plots het nieuws binnenkwam dat André Hazes overleden was. Na de nodige stemoefeningen, het terugkijken en beluisteren van concerten van André, hadden we het gevoel dat we iets bruikbaars hadden voor in het theaterprogramma.

Een week later beklommen we drie avonden op rij het podium van Theater Lexor. Geen hond die zich nog iets van het programma kan herinneren, behalve dan die André Hazes sketch. Het leidde ertoe dat de Oud Prinsen van Heerlen me uitdaagden op hun diner te komen optreden. Sindsdien treed ik meerdere keren per jaar op als André Hazes, waarbij ik tracht zijn gevoel en stemgeluid zo dicht mogelijk te benaderen, maar zo nu en dan ook met een dikke knipoog te werk ga.

Om antwoord te geven op die ene vraag, die me nog steeds regelmatig gesteld wordt: Ja, ik treed nog steeds op als And’re Hazes, solo. Zo nu en dan beklim ik wel eens het podium samen met de band Tonca, maar dat is enkel als we samen geboekt zijn voor een evenement. In het verleden speelden we met een 10-koppige band, maar die is helaas te ziele.

Voor meer informatie over het boeken van And’re Hazes kun je hier terecht.

Bovenstaande foto is gemaakt door: Stan Keulen Photography.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s