Klimaatplakkers wekken irritatie op in plaats van stroom

Het is zo ontzettend warm… dat zelfs de lijm van de klimaatplakkers loslaat. Daar kan ook de uitstervende ‘bizon’ niets aan veranderen. Je vraagt je af wat je met zo’n weer binnen in een museum doet. Ga naar buiten! Ik ben zelf gisteren op een terras blijven plakken. Een veel beter idee. Tegen sluitingstijd was ik niet los te krijgen. Zelfs toen die energievretende terraslampen uitgingen zat ik er nog. Volgens de barman hield ik het 6 uur langer vol dan tafelplakker Jelle.

Dappere Jelle plakte zichzelf vast aan de tafel van Beau. Dat er aandacht wordt gevraagd voor de klimaatproblematiek snap ik, en ik ondersteun het ook van harte, maar of dit de juiste manier is betwijfel ik. Ik had liever gezien dat hij zich aan Beau zelf had vastgeplakt. Als kakkerplakker had hij in mijn ogen meer bereikt. Of liever nog Carlo Boszhard. Het wordt hoog tijd dat iemand bij hem eens de lipgloss vervangt voor een Pritt-stift en I can’t see your voice gaat toepassen zoals het bedoeld is.

Je kunt je natuurlijk ook vastplakken aan Glennis Grace. Al is de kans dat je aan haar blijft vastkleven heel erg klein, maar aandacht krijg je volop. Volgens mij wordt de berichtgeving rond haar niemendalletje gesponsord door de Jumbo zelf. Achter het behang ermee!

Blijft natuurlijk dat de boodschap die verkondigd wordt door Jelle en zijn kornuiten niet aan dovemansoren gericht mag zijn. Dat ze de spotlights zoeken is te begrijpen, maar ze wekken nu irritatie op in plaats van stroom. Het Meisje met de parel, schilderijen van Vincent van Gogh en Claude Monet hebben maandenlang achter gesloten deuren gehangen. Met het licht uit dus. Ze zijn blij dat ze weer bezoekers kunnen ontvangen.   

*Foto: Ermindo Armino

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s