AUTORALLY

Ieder jaar organiseert Peul Jan, samen met goede vriend Harry Langeslag, een Autorally. Gewoon omdat we het leuk vinden. Tijdens onze momenten van ontspanning toeren we graag door het Limburgse land en we willen anderen ook laten genieten van de schitterende Zuid-Limburgse vergezichten. We garanderen deelnemers: je komt op plekken waar je nog nooit geweest bent, via routes die je nog nooit gereden hebt.

Wat is precies de bedoeling. Teams van 2 tot 4 personen per auto kunnen zich inschrijven en rijden een cryptisch omschreven route door het Limburgse land. De route wordt voor vertrek, nadat we de kilometerstand hebben genoteerd, overhandigd. De route volgt middels aanwijzingen die duidelijk staan genoteerd, maar soms niet voor de hand liggen. Bijvoorbeeld: ga na de bruine Jezus naar rechts (waarmee we een houten kruisbeeld bedoelen) of we slaan af bij de frikandellen (waaruit moet worden opgemaakt dat we bij een friture gaan afslaan). Rij je verkeerd, kost dat hoogstwaarschijnlijk extra (kilo)meters en het is nou net de bedoeling om in zo min mogelijk kilometers de finish te halen, vandaar dat we ook de kilometerstand noteren.

Naast het nauwkeurig volgen van de route zijn er ook ongeveer 30 vragen te beantwoorden onderweg. Vragen die allemaal te beantwoorden zijn als je goed oplet onderweg, maar ook vragen waarmee we de algemene parate kennis testen . Voor de slimmeriken: we zijn ons er van bewust zijn dat iedereen een smartphone met Google bij zich heeft ;). Juist beantwoorde vragen leveren ook punten op. En u raadt het al: degene met de meeste punten wint.

De dag start rond de klok van 12.00 uur, waarna de auto’s om de 4 minuten vetrekken zodat niet achter elkaar aangereden wordt. Bij vertrek is er koffie/thee of fris met een stuk vlaai, onderweg is een pauzestop met drankje en na afloop van de rally volgt een koude pint of wijntje plus diner bij stamcafé Pelt. Zowel oldtimers als ‘gewone’ auto’s doen jaarlijks mee en onze eerstvolgende tocht (de twintigste in de historie) wordt verreden op zaterdag 25 september.

Inschrijven kost 35 euro per persoon. Interesse? Geef je dan snel op via peuljan@outlook.com, onder vermelding van: teamnaam, het aantal deelnemers en je telefoonnummer. Betalen kan op de dag zelf.

Veel plezier!