OUDEJAARSCONFERENCE

 

Er zijn veel klote data om jarig te zijn. Een daarvan is mijn verjaardag: 31 december. In 2006 wilde ik mijn verjaardag eens ludiek vieren. Een heel jaar had ik krantenartikelen verzameld over mijn stad Heerlen. De eerste Heerlense oudejaarsconference was geboren. In totaal hebben Jan Widdershoven en ik 12 Heerlense conferences gespeeld in onze stamkroeg: Café Pelt. Een ware traditie in Heerlen. In één uur namen we de gebeurtenissen in Heerlen (en omstreken) op de hak.

Een onderdeel uit de Heerlense conference was het slotlied ‘Mijn Stad’. Elke conference werd ermee afgesloten. Ooit geschreven na het beluisteren van ‘Mijn Stad’ van Stef Bos. Het nummer ademt hetzelfde, maar is toch anders van opzet en melodie. De Heerlense Oudejaarsconference werd tot en met 2017 gespeeld in Café Pelt. De laatste jaren speelden we twee voorstellingen op één dag.

Theaters

Sinds 2018 gaat het anders. Geen Heerlense Oudejaarsconference meer, maar een Oudejaarsconference. Het evenement in Pelt was letterlijk uit zijn voegen gegroeid en toen directeur Bas Schoonderwoerd van Theater Heerlen ons vroeg zijn we verkast. Met Teken aan de Wand brachten we onze eerste oudejaarsconference. Huiskunstenaar Amber Delahaye was niet alleen te zien in de decors, maar ook ‘bewegend’ in het programma waarvoor ze animaties maakte. Inmiddels spelen we vijf voorstellingen in meerdere theaters. In 2021 spelen we de voorstelling ‘Boeiuhh!!’ in Brunssum, Landgraaf, Geleen en Heerlen.