COLUMNS

Tegenwoordig schrijf ik voor diverse media columns. Vaak gebaseerd op het actuele nieuws. Het teruglezen hiervan, vraagt dan ook vaak om wat extra informatie. Mijn columns zijn scherp en doorregen met sarcasme. Met name de humor is voor mij relevant. Het houdt het verhaal luchtig en dat is ook precies hoe ik tegen al dat nieuws aankijk.

COLUMN L1
Voor L1 schrijf ik sinds 2014 een column voor het radioprogramma van Ruud Kleinen. Iedere vrijdag wordt deze uitgezonden in zijn programma rond de klok van 12.45u. In deze column blik ik terug op het nieuws van de afgelopen week, zodat we weer fris en fruitig kunnen beginnen aan het weekend. Na de uitzending wordt de column geplaatst op L1.nl. Op verzoek wordt deze ook geplaatst op mijn Facebook-pagina (https://www.facebook.com/paul.dolhain), ondanks dat het een gesproken column is. De klemtoon maakt vaak het verschil, daardoor prefereer ik de gesproken versie, boven de geschreven versie.

De directe link naar deze columns is: https://l1.nl/paul-dolhain/

COLUMN IK BEN IN HEERLEN: WAT NU?
Voor “Ik ben in Heerlen: Wat nu?” schrijf ik sinds 2016 columns. Deze gaan uitsluitend over Heerlen. Doel van de column is de negatieve sluier die er vaak over mijn mooie stad hangt, anders te benaderen. Er gebeurt genoeg in Heerlen, toch is dit een maandelijkse column. Iedere eerste donderdag van de maand komt deze online via de website http://www.ikbeninheerlenwatnu.com.

COLUMN INPARKSTAD
InParkstad heette voor januari 2017 OogOpHeerlen. Daar schreef ik ook af en toe iets voor, maar sinds de geboorte van InParkstad schrijf ik maandelijks een hele aparte column. Hierin interview ik gebouwen, objecten, standbeelden, Murals en wat al niet meer die in het nieuws zijn geweest. Puur satirisch met een kritisch blik rond dat nieuwsfeit. Want hun mening wordt nooit gevraagd? Iedere derde maandag van de maand komt deze column online via http://www.inparkstad.nl.