SCHRIJVEN

schrijven_groen

Schrijven is mijn hobby van kinds af aan. Op school was ik een kei in het schrijven van strafregels en liefdesbrieven. Beide overigens met wisselend succes. Als kind schreef ik mijn eigen sprookjes, in de schoolkrant had ik mijn eigen stukjes, bij diverse verenigingen was ik de initiator achter de clubblaadjes en als het ook maar even kon schreef ik liedjes. Schrijven is een bepaalde vrijheid en geeft me de kans om mijn gevoel te uiten. De laatste jaren ben ik me vooral gaan richten op de korte verhalen. In columns beperk ik me tot de kern en probeer ik maximaal een A4’tje vol te pennen. In mijn verhalen probeer ik de onnodige informatie er af te schaven, waardoor het overzichtelijk blijft. Mijn songteksten zijn ook vaak kort en krachtig. Misschien is het wel iets van deze tijd: kort en krachtig.

Waar kun je mijn teksten lezen?

Sinds 2018 werk ik voor Mediahuis Limburg als journalist voor De Limburger, editie Westelijke Mijnstreek en voor VIA Limburg, eveneens de editie Westelijke Mijnstreek.

Bericht die ik schrijf zijn hier te lezen.

Boek

Verder heb ik een boek uitgebracht van mijn gebundelde columns getiteld: Best tof! Je kunt het boek kopen bij boekhandels in heel Nederland, mits je vooraf besteld. Bij boekhandel Van de Velde Van Dam in Heerlen ligt het in de schappen.

50 jaar de Nor

Inmiddels ben ik samen bezig met een nieuw boek: 50 jaar de Nor. Samen met vormgever Marcel van der Heyden ga ik de geschiedenis van de Heerlense poptempel, die voor vele andere popzalen in Nederland symbool heeft gestaan. Het boek vertelt daarnaast de verhalen van de bezoeker, artiesten die er gespeeld hebben en de honderden vrijwilligers die hebben gezorgd dat het altijd is blijven bestaan. Heb jij een anekdote? Stuur hem naar me!
Het is de bedoeling dat het boek begin 2022 verschijnt en wordt gepresenteerd als de nieuwe zaal van De Nieuwe Nor wordt geopend.

Nieuw boek

Verder ben ik op dit moment bezig met mijn eerste roman. Het boek vertelt over een vriendengroep die plots te maken krijgt met een moord op één van hen. Iedereen verdenkt elkaar, maar ze hebben elkaar tevens nodig om deze heftige geburtenis te verwerken. De verwachting is dat het boek medio 2021 verschijnt.