SCHRIJVER

schrijven_groen

Plezier in schrijven had ik al in mijn kinderjaren. Op school was ik een kei in het schrijven van strafregels en liefdesbrieven. Beide overigens met wisselend succes. Als kind schreef ik mijn eigen sprookjes, in de schoolkrant had ik mijn eigen stukjes, bij diverse verenigingen was ik de initiator achter het clubblaadje en als het ook maar even kon schreef ik liedjes. Schrijven is een bepaalde vrijheid en geeft me de kans om mijn gevoel te uiten. 

Toch bleef ik het altijd hobbymatig doen. Liedjes en theaterteksten voor Peul Jan, scripts voor toneelgezelschappen en columns. Ik combineerde het met mijn werk in de horeca. Dat veranderde in mei 2016 toen ik de stap heb genomen om er mijn vak van te maken. Als tekstschrijver, vaste columnist bij eerst L1-radio, later RTV Parkstad en nu (omdat ik mezelf geen deadlines meer wil opleggen) op deze website, als cabaretier en mijn werk als freelance journalist bij de Limburgse kwaliteitskrant: De Limburger.

Boeken

In 2018 heb ik mijn eerste boek uitgebracht: Best Tof! Gebundelde columns die ik schreef voor L1. Mijn tweede boek zit in de pen. Een roman die vertelt over het mysterie rondom de dood van Alex die plots vermoord wordt aangetroffen in zijn woning. De dood heeft een grote impact op zijn vrienden. De band tussen hen versterkt, maar het zorgt ook voor argwaan onderling. Het boek is deels gebasseerd op een waargebeurd verhaal. De verwachting is dat het boek in 2023 zal verschijnen bij dezelfde uitgever als Best Tof!: Leon van Dorp.

Nieuwe Nor

Verder ben ik samen met vormgever Marcel van der Heyden bezig met het boek: 50 jaar Nieuwe Nor. Een overzichtsboek over de Heerlense poptempel waarin we terug gaan in de tijd en spreken met de oprichters, de die-hards die de barricade opgingen toen de Nor tijdelijk dakloos was en komen directeuren, vrijwilligers en muzikanten uit het verleden en heden aan het woord. Dat alles wordt begeleid met foto’s uit het rijke archief van De Nor en vormgegeven door Marcel. Inschrijven voor het boek kan al via www.nieuwenor.nl/50jaarNOR.