OVER MIJ

overmij_groen

Ik ben een geboren en getogen Heerlenaar. Aan de rand van het Aambos in hartje Heerlen opgegroeid en nooit meer vertrokken. In een streek waar, na de sluiting van de mijnen, bij de meeste mensen negativiteit de overhand heeft, verzet ik me daar graag tegen. Helaas ziet de doorsnee Heerlenaar alles net iets minder rooskleurig dan de gemiddelde Nederlander. Wat dat betreft ben ik dus een van de uitzonderingen in mijn omgeving.

Diverse onderzoeken wezen in de loop der jaren uit dat in Heerlen de armste mensen, de domste mensen, de oudste mensen en de ongelukkigste mensen van Nederland wonen. Of het onterecht is laat ik maar even in het midden, maar het doet iets met de inwoners. Tegen de stroom in denken en werken is misschien daarom wel mijn favoriete bezigheid. Om die reden schrijf ik columns voor verschillende media, al heb ik dat sinds 2019 op een laag pitje gezet.

Leren was vroeger nooit mijn grootste hobby. Op het Bernardinuscollege heb ik acht schitterende jaren gehad, alleen waren ze verre van succesvol. Nadat ik (tot twee keer toe) was ingeloot voor de Toneelschool van Maastricht, bleek ik niet te beschikken over het vereiste HAVO- diploma. Via vele omwegen kun je echter altijd je doel bereiken en zo sta ik nu toch op de bühne. Wie weet wat er nog allemaal voor moois zal komen, maar wees van één ding overtuigd: ben en blijf altijd jezelf en durf buiten de lijntjes te kleuren.

Nadat ik jarenlang met veel plezier in de horeca gewerkt had, besloot ik in 2017 dat het roer om moest. Schrijven, optreden, theatervoorstellingen maken waren en zijn namelijk mijn grootste passies. Inmiddels verdien ik er mijn geld mee. Als freelance journalist bij De Limburger, als theatermaker en cabaretier met Peul Jan, als And’re Hazes en als schrijver en columnist.