PEUL JAN

 

Samen met Jan Widdershoven vorm ik duo Peul Jan. In 2003 zijn we gestart met het samen schrijven van Nederlandstalige luistermuziek, maar inmiddels doen we veel meer dan dat. In 2004 stonden we met ons eerste theaterprogramma ‘Debuut’ op de planken van Theater Lexor. Luistermuziek vormde de basis en het programma werd aaneengeregen met absurdistische anekdotes. Het smaakte naar meer waarna een jaar later het programma ‘Best tof’ volgde, een programma dat al meer richting cabaret ging, maar waar muziek de overhand bleef voeren.

Het plezier in cabaret groeide en groeide, waarna we in 2006 zijn gestart met de Oudejaarsconference. Ook in deze voorstellingen blijft muziek een belangrijke rol spelen. We brachten in totaal drie cd’s uit: de EP Debuut (2003), het album Dit ruikt naar Kroeg (2006) en de EP Tien (2013) ter ere van ons tienjarig jubileum. Tien is tevens een knipoog naar het album Ten van Pearl Jam, waar de naam Peul Jan gekscherend aan is ontleend. Verder hebben we een eenmalig carnavalsuitstapje gemaakt met het nummer ‘Op volle toere’ waarmee we zeer verrassend het Heerlens Sjlagerkonkoers wonnen.

Naast de jaarlijkse Oudejaarsconference, hebben we de theaterprogramma’s Tien (2013, Royal Theater) en Dronkemansliefde (2017, Theater Heerlen) op de planken gebracht. Momenteel zit een nieuw theaterprogramma in de pen, dat de werktitel BRAM heeft gekregen, een ode aan Bram Vermeulen. De verwachting is dat dit programma medio 2023 in het theater te zien zal zijn.

Naast onze gezamenlijke activiteiten, hebben we ieder ook onze solo activiteiten. Zo is Jan Widdershoven in 2019 benoemd tot stadsdichter van Heerlen en schrijft hij Limburgstalige muziek. Hij won in 2010 het Sjun Lidjer Konkoer in Kerkrade.